Kihirdették a VIII. Országos Bírósági Sportnapok megszervezésének nyertesét

Az Országos Bírósági Hivatal Elnöke - a Megtartó Program 2019. keretében - pályázatot hirdetett a VIII. Országos Bírósági Sportnapok szervezésére és lebonyolítására, amelyet a Debreceni Ítélőtábla, valamint a Miskolci, a Balassagyarmati, az Egri, a Nyíregyházi és a Debreceni Törvényszék közös pályamunkája nyert el.

Az esemény megszervezését és lebonyolítását az OBH 15.000.000 forinttal támogatja, amelyet a győztesek kizárólag a Sportnapok megrendezése kapcsán felmerülő költségek finanszírozására fordíthatnak.

A pályázat szerint a Sportnap helyszíne a Miskolci Egyetem önálló campusában lesz, illetve természeti környezetben elhelyezkedő, fedett és szabadtéri sportlétesítmények is fognak épülni.

Idén a hagyományos sportágakon, vagyis a kispályás labdarúgáson, a kosárlabdán, az asztaliteniszen, a teniszen és a sakkon kívül extrém futásban is indulhatnak a résztvevők.

A pályázat célja – a szabadidős sportrendezvények támogatásán keresztül, az Országos Bírósági Sportnapok korábbi hagyományainak megtartása mellett – a bírósági dolgozók sportolási lehetőségének, egészségmegőrzésének és életminőségének javítása.