Regionális Pervezetési Verseny az ítélőtáblán

Második alkalommal rendeztek Regionális Pervezetési Versenyt a Debreceni Ítélőtáblán. A régió törvényszékeiről érkező bírósági titkárok és fogalmazók 4-4 csapatot alkotva „tárgyaltak” egy-egy büntető, illetve polgári pert. A 6 fős csapatból kerültek ki a tárgyalás szereplői, akiknek megadott instrukciók alapján kellett eljátszaniuk a perbeli feladatukat. A megmérettetésen külön játszott a bíró és külön hirdettek győztest a csapatversenyben is. Az első helyen végzettek jutottak tovább az országos megmérettetésre. Tavaly a Debreceni Ítélőtábla régiójából került ki az országos verseny győztese.
Polgári ügyszakban a Nyíregyházi Törvényszék csapata, illetve a bírói kategóriában is a Nyíregyházi Törvényszék bírósági titkára Barnáné dr. Kiss Marianna Katalin bizonyult a legjobbnak.
Büntető ügyszakban a Debreceni Törvényszék csapata, bíróként pedig az Egri Törvényszék csapatából dr. Papp-Csertyaszki Melinda bírósági titkár lett az első.
Az ítélőtábla által szervezett rendezvény célja, hogy a versenyzők gyakorolják a pervezetési feladatokat és felkészüljenek a bírói hivatásra.