Óvintézkedések az ügyfelek és a dolgozók védelmének érdekében a Debreceni Ítélőtáblán

A világon és hazánkban kialakult egészségügyi helyzetre tekintettel a Debreceni Ítélőtábla elnöke már februárban utasítást adott ki arról, hogy minden lehetséges eszköz rendelkezésre álljon az esetleges influenza gyanús tünettel érkezők kiszűrésére.

A portaszolgálat az ítélőtábla épületébe belépő valamennyi külsős személy testhőmérsékletét megméri. Ennek érdekében a portaszolgálatnál érintés nélküli lázmérő, fertőtlenítőszer és szájmaszk is biztosított. Láz esetén az ügyfelet bekísérik az ügyvédi váróba és értesítik az egészségügyi szolgálatot. A portaszolgálat munkatársai, illetve azok a kollégák, akik közvetlenül érintkeznek postán érkezett iratokkal, gumikesztyűben dolgozhatnak. Az ítélőtábla elnöke arról is intézkedett, hogy a dolgozók védelme érdekében megfelelő mennyiségű szájmaszk, minden irodában és a mosdókban is kézfertőtlenítő álljon rendelkezésre. A kezelőiroda és a portaszolgálat munkatársainak az ügyfelek fogadásakor kötelező a szájmaszk viselése.

A koronavírus megbetegedés kellő körültekintéssel elkerülhető, az ellene való védekezés a higiéniai szabályok fokozott betartásával lehetséges.