Tényleges életfogytiglanit kapott az erőszakos, többszörös visszaeső férfi

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.
Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2021 májusában H. P. vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és rablás bűntette miatt, mint erőszakos többszörös visszaesőt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte és megállapította, hogy a szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott egy ismerőse útján került kapcsolatba az Ózdon egyedül élő sértett nővel, akit megismerkedésük másnapján ismét felkeresett a lakásán. Arra kérte a sértettet, hogy adja át részére a közös ismerősük által otthagyott telefont. A nő ezt megtagadta, ezért a vádlott arcon ütötte, majd magához vette a telefont és távozott a házból.
Másnap a vádlott ismét elment a sértetthez, aki kérdőre vonta a férfit a telefonnal történtek miatt. Erre a vádlott a nőre támadt: fejét, testét ököllel, tenyérrel ütötte, minek hatására a sértett vérző arccal a konyha padlójára esett. A vádlott a földön fekvő nőt tovább bántalmazta, legalább harminc alkalommal megütötte, megrúgta. A sértett „száz évet fogsz ülni te köcsög” kifejezéssel próbálta fenyegetni támadóját, mire az kiment a házból, a sérült nőre zárta az ajtót és Budapestre utazott.
A sértett a bántalmazása során jelentős testi és lelki gyötrelmet szenvedett, a fej, a mellkas és has sérülései, az arckoponya-, a borda- és a szegycsont törése miatt a helyszínen elhunyt, életét az azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.