Sajtóközlemény

2023. március 8.

A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú ítéletet. Megállapította, hogy a vádlott a testi sértés bűntettének kísérletét társtettesként követte el, és a törvény kötelező rendelkezése alapján kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

2023. március 1.

A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta a Miskolci Törvényszék ítéletét, és megállapította, hogy a vádlott az életfogytig tartó fegyházbüntetésből, legkorábban 30 év múlva feltételes szabadságra bocsátható.

2023. január 10.

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa megváltoztatta az elsőfokú ítéletet és a vádlott szabadságvesztés büntetését börtönben rendelte végrehajtani. Az ítélőtábla szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, a bűncselekmény minősítése törvényes, a büntetés kiszabása sem tekinthető eltúlzottnak.

2022. november 30.

A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta a Miskolci Törvényszék ítéletét: az emberölés bűncselekményének minősítését nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen, a cselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozott személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének minősítette, ezért a nyereségvágyból minősítés miatt mellőzte a rablás bűntettét a cselekmények sorából.

2022. november 17.

A Debreceni Ítélőtábla Háger Tamás vezette tanácsa a kiskorú veszélyeztetésének bűntettét 5 rendbeli bűncselekménynek minősítette. Egyéb részekben a bűnösség megállapítását és a részbeni felmentést helybenhagyta. Az ítélőtábla nem találta alaposnak sem az ítélet enyhítésére, sem súlyosítására tettindítványokat. Az ítélet jogerős. Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2022 márciusában T.

2022. október 25.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2022 júniusában L. Á. vádlottat emberölés bűntette miatt 12 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője elsődlegesen téves jogi minősítés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett.

2022. október 20.

A Debreceni Ítélőtábla megállapította, hogy a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettét II. és IV. r. vádlott társtettesként követte el. I. és III.r. vádlottak pedig bűnsegédként vettek részt a cselekményben, támogatóként hatva a másik két vádlottra. Ezért az ítélőtábla I.

2022. október 18.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet

2022. október 12.

A Debreceni Ítélőtábla annyiban pontosította az elsőfokú ítéletet, hogy a vádlott bűncselekményét előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének minősítette. Az ítélőtábla nem látott indokot az ítélet súlyosítására és enyhítésére sem.

2022. október 10.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2022 júniusában előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt M. I. K. vádlottat, mint többszörös visszaesőt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban 25 év múlva szabadulhat feltételesen.