Sajtóközlemény

2020. december 1.

A Debreceni Ítélőtábla a vádlottak bűncselekményének minősítését megváltoztatta és azt, társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárítására fogyatékossága miatt képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérleteként minősítette. Ezért I.r. vádlott szabadságvesztés büntetését 15 évre, II.r. vádlott büntetését 20 évre súlyosította.

2020. november 25.

A Debreceni ítélőtábla D. L. elítélt beadványára tekintettet perújítási nyomozást rendelt el a Balla Irma ügyben.

2020. november 10.

A Debreceni Ítélőtábla I.r. vádlott szabadságvesztés büntetését 14 évre, II.r. vádlott büntetését 12 évre súlyosította. V.r. vádlott javítóintézeti nevelésének idejét 3 évre enyhítette. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét. Az ítélőtábla kimondta, hogy fiatalkorú vádlottaknál a büntetlen előélet nem enyhítő körülmény, mint ahogy a nem jelentős időmúlás sem.

2020. október 6.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

2020. szeptember 10.

A Debreceni Ítélőtábla B. R. vádlottat, aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 18 év fegyházbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélőtábla az elsőfokú bíróság által megállapított tényállást részben megalapozatlannak találta, ezért bizonyítást vett fel.

2020. szeptember 2.

A Debreceni Ítélőtábla elrendelte B. R. vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig.

2020. július 10.

A Debreceni Ítélőtábla I.r. vádlott szabadságvesztés büntetését 5 évre, közügyektől eltiltását 5 évre, közúti járművezetéstől eltiltását 2 évre enyhítette. A szabadságvesztés végrehajtási fokozata fegyház. II.r. vádlott szabadságvesztés büntetését 4 évre, közügyektől eltiltását 4 évre, közúti járművezetéstől eltiltását 2 évre enyhítette. A szabadságvesztés végrehajtási fokozata fegyház. III.r.

2020. július 8.

A Debreceni Ítélőtábla a vádlottak cselekményét nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és magánlaksértés bűntettének is minősítette. Ezért I.r. vádlott fegyházbüntetését 17 évre, II.r. vádlott büntetését életfogytiglani fegyházbüntetésre súlyosította azzal, hogy II.r.

2020. február 25.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a másodfokú ítéletet.

2020. február 4.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.