Sajtóközlemény

2021. szeptember 23.

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa tárgyalás és orvosszakértő meghallgatása után, tanácsülésen megváltoztatta a Debreceni Törvényszék ítéletet. A vádlott bűncselekményét halált okozó testi sértés bűntette helyett különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének minősítette. Ezért a vádlott szabadságvesztés büntetését 18 év fegyházra súlyosította.

2021. szeptember 22.

A Debreceni ítélőtábla D. L. elítélt beadványára tekintettel perújítási nyomozást rendelt el a Balla Irma ügyben 2020 novemberében.

2021. július 14.

A Debreceni Ítélőtábla a vádlott szabadságvesztés büntetését 14 évre enyhítette. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

2021. június 7.

A Debreceni Ítélőtábla annyiban változtatta meg az elsőfokú ítéletet, hogy mindhárom vádlott bűnösségét előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében is megállapította. A felnőttkorú vádlottak feltételes szabadságra bocsátásának legkorábbi időpontját 35 évre, illetve 25 évre emelte fel. Az ítélet jogerős.

2021. április 20.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

2021. április 20.

A Debreceni Ítélőtábla a cselekmény súlya és társadalomra való veszélyessége miatt nem látott lehetőséget az enyhítésre, ezért helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését.

2021. március 30.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét. Az ítélőtábla megállapította, hogy az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, a cselekmény minősítését törvényesnek tekintette.

2021. február 22.

A Debreceni Ítélőtábla bűncselekmény hiányában felmentette a vádlottat az ellene erős felindulásból elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vád alól. Az ítélőtábla szerint a vádlott jogos védelmi helyzetben volt, amikor megszúrta a sértettet. A cselekmény elkövetésekor a sértett és felesége ittas állapotban voltak.

2021. február 2.

A Debreceni Ítélőtábla a vádlott büntetését 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra enyhítette. Az ítélőtábla szerint a vádlott felfokozott indulati állapotban elkövetett cselekményének minősítése során az előre kiterveltség nem állapítható meg, ezért az élet elleni cselekvést az emberölés alapeseti kísérletének minősítette.

2020. december 1.

A Debreceni Ítélőtábla a vádlottak bűncselekményének minősítését megváltoztatta és azt, társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárítására fogyatékossága miatt képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérleteként minősítette. Ezért I.r. vádlott szabadságvesztés büntetését 15 évre, II.r. vádlott büntetését 20 évre súlyosította.