Sajtóközlemény

2023. szeptember 25.

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa a vádlott szabadságvesztés büntetését 12 évre súlyosította. Az elsőfokú bíróság részben megalapozott tényállást állapított meg, azonban kisebb felderítetlenség is tapasztalható volt az eljárás során. Ezeket a másodfokú eljárásban az ítélőtábla orvosolta: bizonyítást vett fel és meghallgatta az orvosszakértőt.

2023. szeptember 19.

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa megváltoztatta a vádlottak cselekményének minősítését és enyhítette a szabadságvesztés büntetésüket. I.r. vádlottat az első tényállásban egységesen tártettesként elkövetett emberkereskedelem bűntettében, míg a második tényállásban emberkereskedelem bűntettében találta bűnösnek. II.r.

2023. szeptember 12.

A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét és a vádlott emberölési cselekménye esetében az előre kiterveltség és a több ember sérelmére való elkövetettség, mint minősítő körülmény mellett, megállapította az aljas indokból való elkövetést is, harmadik minősítő körülményként.

2023. szeptember 7.

A Debreceni Ítélőtábla a vádlott szabadságvesztés büntetését és a közügyektől eltiltását 5-5 évre enyhítette. Az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, okszerűen következtetett a vádlott bűnösségére és helyesen minősítette a cselekményt.

2023. szeptember 5.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2023 májusában L. J.

2023. szeptember 5.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

2023. július 11.

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa a vádlott szabadságvesztés büntetését 6 évre, a közúti járművezetéstől való eltiltását 8 évre és a közügyektől eltiltását 6 évre súlyosította. Az elsőfokú bíróság okszerűen és törvényesen következtetett a vádlott bűnösségére. A vádlott ölési szándéka megállapítható volt az eljárás során.

2023. július 6.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

2023. június 20.

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa a vádlottak által elkövetett csalás vétségét és a folytatólagosan elkövetett lopás vétségét, azok üzletszerűsége miatt csalás bűntettének és lopás bűntettének minősítette. A vagyonelkobzás összegét személyenként 130.000.-Ft-ban állapította meg. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

2023. június 7.

A Debreceni Ítélőtábla súlyosította az elsőfokú ítéletet azzal, hogy a vádlottat 600.000.-Ft pénzbüntetésre is ítélte, egyebekben helybenhagyta azt. Az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg a tényállást, helyesen következtetett a vádlott bűnösségére és a cselekmény minősítése is törvényes.