Sajtóközlemény

2024. április 17.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2023 októberében a vádlottat halált okozó testi sértés bűntette miatt négy év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész téves jogi minősítés miatt súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

2024. április 16.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2023 októberében a vádlottat védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt tizennyolc év fegyházbüntetésre, valamint tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a védő felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

2024. április 11.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2013 decemberében a vádlottat több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt öt év börtönbüntetésre, öt év közügyektől eltiltása ítélte, valamint hét évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

2024. április 10.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2023 novemberében a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, mint erőszakos többszörös visszaesőt húsz év fegyházbüntetésre, valamint tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

2024. április 4.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2023 novemberében emberrablás, kifosztás bűntette és testi sértés bűntettének kísérlete miatt a vádlottat tíz év fegyházbüntetésre, valamint tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

2024. április 3.

Az első fokon eljárt Egri Törvényszék 2023 novemberében a vádlottat előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 11 év, fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. A törvényszék az ápolói foglalkozás gyakorlásától véglegesen eltiltotta a vádlottat, aki feltételes szabadságra nem bocsátható.

2024. március 26.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2023 szeptemberében a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt tíz év börtönbüntetésre, valamint tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

2024. március 19.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2023 októberében a vádlottat emberölés bűntette miatt tíz év börtönbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott a szabadságvesztés büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

2024. március 13.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2023. szeptemberében a vádlottat emberölés bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2010-ben költözött Angliába szüleivel és testvéreivel.

2024. március 5.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2023 novemberében N. A. vádlottat 3 rendbeli gyermekpornográfia bűntette, miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A bíróság a vádlottat végleges hatállyal eltiltotta olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18.