Sajtóközlemény

2020. február 25.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a másodfokú ítéletet.

2020. február 4.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

2020. február 3.

A Debreceni Ítélőtábla a vádlott bűncselekményét nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérleteként minősítette. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. A vádlott bántalmazta a sértettet, de azt nem lehet kétséget kizáróan megállapítani, hogy kizárólag az ő bántalmazásának következtében hunyt el a sértett. Ezért nem róható a terhére a különös kegyetlenséggel elkövetési mód.

2020. január 28.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

2020. január 28.

A Debreceni Ítélőtábla a vádlott szabadságvesztés büntetését 22 évre súlyosította. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az ítélőtábla súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott hátulról, mintegy orvtámadásként, tudatmódosító szer hatása alatt, közvetlen hozzátartozója ellen követte el a cselekményt.

2020. január 23.

A legsúlyosabb a korrupciós bűncselekmények között az, amikor egy bírót próbálnak megközelíteni, még akkor is, ha el sem jutnak igazából a bíróhoz. Ha ennek a cselekménynek az állításába más hivatásrend is bekapcsolódik, az már a jogállamiságba vetett közbizalmat rombolja. A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú ítéletet. Az I.r.

2020. január 20.

A Debreceni Ítélőtábla a vádlott börtönbüntetését és közügyektől eltiltását 2-2 évre enyhítette. Az ítélőtábla enyhítő körülményként értékelte azt, hogy a vádlott nemcsak szóban, hanem tettekben is megbánó magatartást tanúsít. Anélkül, hogy erre bárki kötelezte volna, havonta rendszeresen anyagilag támogatja a sértettet, aki megbocsátott neki.

2020. január 16.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

2019. november 26.

A Debreceni Ítélőtábla III.r. vádlott szabadságvesztés büntetését életfogytig tartó szabadságvesztésre súlyosította azzal, hogy a vádlott legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. IV.r. vádlott szabadságvesztés büntetését és közügyektől eltiltását 3-3 évre enyhítette. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

2019. november 25.

A Debreceni Ítélőtábla bűnösnek mondta ki mindkét vádlottat társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntettében is. Az ítélőtábla I.r. vádlott szabadságvesztés büntetését 15 évre súlyosította. II.r. vádlott szabadságvesztés büntetését és közügyektől eltiltását 7-7 évre enyhítette. Az ítélet nem jogerős.